Botox

Gepubliceerd op 23 juli 2019 16:27

Wat is Botox?

Botox (Botulinetoxine A) is een middel dat wordt gebruikt om spieren te ontspannen. Het werkt preventief tegen rimpels en maakt mimische rimpels minder zichtbaar.

Waar kun je Botox voor gebruiken?

De indicatiegebieden zijn:

  • Fronsrimpel
  • Hals
  • Hangende oogleden
  • Kraaienpootjes
  • Marionetlijnen
  • Mondhoeken
  • Overmatig zweten
  • Wenkbrauwen

Wat kun je verwachten van het resultaat met Botox?

Botox werkt ongeveer 4 maanden na een eerste behandeling. Het effect kan langer aanhouden na meerdere behandelingen.


Fronsrimpel behandelen met Botox

De fronsrimpel is goed te behandelen met botox en is daarom meestal eerste keuze bij de behandeling van de fronsrimpel. Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Resultaten houden ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij fronsrimpels, de fronsrimpel gaat vaak meestal helemaal weg.

Hals behandelen met Botox

De verticale strengen onder de kaaklijn ontstaan doordat de huidspier van de hals (platysma) steeds minder sterk wordt en hierdoor kan deze gaan plooien. Een botuline toxine zoals botox kan deze plooivorming tegengaan doordat de huidspier zich hierdoor ontspant.

Voordeel:  Enige effectieve behandeling (naast plastische chirurgie) die er is voor de strengen van de huid.

Hangende oogleden behandelen met Botox

Door de spieren te verslappen die de wenkbrauwen naar beneden trekken gaan de wenkbrauwen wat meer naar boven waardoor ook de oogleden wat meer naar boven worden getrokken.wordt en hierdoor kan deze gaan plooien. Het effect houdt 3 – 9 maanden aan maar de huidslapte wordt niet tegengegaan

Voordeel: Frissere blik met minimale downtime.

Kraaienpootjes behandelen met Botox

Je kraaienpootjes zijn goed te behandelen met een botuline toxine zoals botox. Het is daarom meestal eerste keuze bij de behandeling van de kraaienpootjes. Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Resultaten houden ongeveer 3 tot 7 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij kraaienpootjes.


«   »